ΔΕΥΤΕΡΑ

Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο (αλλά αλλιώς)
Υλικά
500 γρ. Κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μέτριο κολοκυθάκι
1 φλ. του καφέ ρύζι και λίγο για την κατσαρόλα
2 αυγά
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δυόσμο
Εκτέλεση
Βάζουμε την κατσαρόλα με νερό και λάδι να βράσει. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι και τα τρίβουμε στο multi. Τα προσθέτουμε στον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε σε μπαλάκια. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και δυόσμο και τα μπαλάκια με τον κιμά. Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε και το λίγο ρύζι και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό το κλείνουμε και κάνουμε το αυγολέμονο. Βάζουμε στο multi τα 2 αυγά μαζί με τον χυμό λεμονιού και το χτυπάμε. Στη συνέχεια το προσθέτουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε για λίγο το μάτι μέχρι να κοχλάσει πάλι και σβήνουμε.
Έτοιμο για σερβίρισμα..
ΤΡΙΤΗ

Κοτόπουλο με πατάτες μουσταρδολέμονο στην κατσαρόλα
Υλικά
2 τεμ. στήθος κοτόπουλο (διπλά) η 4 μπούτια (φιλέτο) σε μικρά κομμάτια
1 κιλό πατάτες
Λάδι
Μουστάρδα
Λεμόνι
Αλάτι , πιπέρι και ρίγανη
Εκτέλεση
Πρώτα βράζουμε το κοτόπουλο για 15 λεπτά και στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια (όχι κυδωνάτες) και τις τσιγαρίζουμε για λίγο με το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψουμε τις πατάτες και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε και το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε από δυνατή σε μέτρια την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνουνε οι πατάτες. Σβήνουμε και το απολαμβάνουμε....
ΤΕΤΑΡΤΗ

Γεμιστά της τεμπέλας (στην κατσαρόλα)
Υλικά
500 γρ. Ρύζι καρολίνα
3-4 πράσινες πιπεριές για γεμιστά
2 κρεμμύδια μέτρια
2 ώριμες ντομάτες η Pumaro
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αρκετό δυόσμο (ξερό η φρέσκο)
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι. Σωτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τις κομμένες πιπεριές και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα η τις ντομάτες κομμένες σε κύβους και μετά βάζουμε 1 1/2 λίτρο νερό. Το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνετε την φωτιά στο χαμηλό ανάλογα την κουζίνα σας (στο 2 πχ.)
Ανακατεύετε συχνά και μόλις δείτε ότι έχει τελειώσει το νερό το σβήνετε και το αφήνετε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά να τραβήξει όλα τα υγρά του.
Καλή σας όρεξη.....
ΠΕΜΠΤΗ

Πατάτες γιαχνί με κρέας
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι η χοιρινό μπούτι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1 κιλό πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σάλτσα Pumaro
Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα , κανέλλα σε σκόνη και ρίγανη
Εκτέλεση
Πρώτα βράζουμε το κρέας για 1 ώρα και στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και σωτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά τις πατάτες με το λάδι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την σάλτσα και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Σβήστε το φαγητό και σερβίρετε....
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σπανακόρυζο
Υλικά
1 κιλό σπανάκι φρέσκο η κατεψυγμένο
2 μέτρια κρεμμύδια
2 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα η μπαρμπόιλντ
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Τα σωτάρετε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια βάλτε το σπανάκι. Προσθέστε τα μπαχαρικά και το ρύζι με λίγο νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα τραβήξει τα υγρά του. Μόλις βράσει το ρύζι κλείστε το και αφήστε το σκεπασμένο να τραβήξει τα υγρά του.
Ένα εύκολο γρήγορο και θρεπτικό πιάτο.
ΣΑΒΒΑΤΟ

Κοτομπουκιές με πατάτες τηγανιτές
1 κιλό έτοιμες κοτομπουκιές
Πατάτες
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες. Τηγανίστε τις πατάτες και τις κοτομπουκιές και συνοδέψτε με μια σαλάτα τις αρεσκείας σας.
ΚΥΡΙΑΚΗ

Γιουβέτσι με μοσχάρι η χοιρινό
Υλικά
1 κιλό κρέας σε μικρά κομμάτια (μοσχάρι η χοιρινό)
500 γρ κριθαράκι μέτριο
2 μεγάλα κρεμμύδια
Σάλτσα Pumaro
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη γλυκιά πάπρικα και 1 δαφνόφυλλο
Εκτέλεση
Πρώτα βράζουμε το κρέας για 30 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα με λάδι βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Μετά προσθέτουμε το κριθαράκι μαζί με τα μπαχαρικά και το τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα. Συμπληρώνουμε την σάλτσα και το κρέας και βάζουμε 1,5 λίτρο νερό. Μόλις βράσει στην κατσαρόλα για 10 λεπτά το μεταφέρουμε στο ταψί η στη γάστρα αν έχουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Προτείνουμε να σερβίρετε με παρμεζάνα....
Καλή σας όρεξη και καλή σας εβδομάδα.................