Γεμιστά σε 5 λεπτά

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015

Υλικά:




  • 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)

  • 5 πιπεριές 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα

  • πατάτες ,κολοκύθια ή όποιο άλλο λαχανικό θέλετε

  • 10 κ.σ. ρύζι

  • Μισό ματσάκι μαϊντανό

  • Μισό ματσάκι δυόσμο

  • 1 κ.σ. ζάχαρη

  • 1 φλ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι


Κόβουμε το καπάκι  από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Αφαιρούμε το καπάκι από την ντομάτα και με κουτάλι αδειάζουμε σε μπολ την ψίχα. Βάζουμε στο μπλέντερ την ψίχα από την ντομάτα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τ’ αλέθουμε. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας). Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, τα ¾ φλ. ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Τέλος ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4. Σκεπάζουμε με καπάκι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 C, στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »