Νόστιμα κεφτεδάκια με ούζο

Σάββατο, Οκτωβρίου 17, 2015

Υλικά:




  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

  • μπαγιάτικο ψωμί-ψίχα βρεγμένο, καλά στραγγισμένο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο

  • 2 αυγά

  • λίγος δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος

  • 1 σφηνοπότηρο ούζο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

  • αλεύρι για το αλεύρωμα

  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

  • αλάτι, πιπέρι


Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και κρατάμε μόνο την ψίχα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τον κιμά και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε και πάλι, βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »