Μακαρόνια ,το αγαπημένο φαγητό των παιδιών και της μαμάς.
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας κατά προτίμηση σπαγγέτι
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. τυρί γκούντα
- 3/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Βράζετε τα μακαρόνια και κρατάτε ένα φλιτζάνι από το νερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο προσθέτετε το σκόρδο και το τσιγαρίζετε. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το νερό που έχετε κρατήσει. Στη συνέχεια ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε μεχρι να αποκτήσετε μια πηχτή, κρεμώδη σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και περίχυνετε τη σάλτσα στα μακαρόνια όπου ανακατεύτετε καλά για να πάει παντού. Σερβίρετε αμέσως.
Αν θέλετε μπορείτε να τα βάλετε και στον φούρνο για λίγη ώρα ,για να κάνει κρούστα και να προσθέσετε μπέικον.