Το μενού της εβδομάδας 16/11 έως 22/11

Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2015
ΔΕΥΤΕΡΑ



Μακαρόνια με τόνο κι ελιές

Υλικά :

1 πακέτο μακαρόνια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 συσκευασία ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
4-5 κουτ. σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι καλαμών
Λίγη κάπαρη (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι,ρίγανη
Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό . Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματάκια με τα μπαχαρικά. Βράζουμε λίγο τη σάλτσα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά .Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μέχρι να μελώσει και σερβίρουμε.

ΤΡΙΤΗ



Κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα τυριού

Υλικά :
4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μέτριες λωρίδες
4 κουτ. σούπας βούτυρο
200 γρ. τυρί κρέμα
4 σφηνάκια κρασί λευκό ξηρό
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση :

Πρώτα αλατοπιπερώνουμε , αλευρώνουμε και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρασί.Μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε το τυρί κρέμα και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν δέσει η σάλτσα ρίχνουμε το κοτόπουλο μέσα και σβήνουμε.

Σερβίρετε ιδανικά με ρύζι.
ΤΕΤΑΡΤΗ



Μακαρόνια με λιαστή ντομάτα και φρέσκα τοματίνια

Υλικά :

1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 μικρά τοματίνια κομμλενα στη μέση
4-5 τεμ. Λιαστη ντομάτα ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
Λευκό κρασί
Αλάτι, Πιπέρι, ρίγανη και λίγο σκόρδο

Εκτέλεση :

Βράζετε τα μακαρόνια. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέστε τα τοματίνια και τα μπαχαρικά. Μόλις μαλακώσουν τα τοματίνια ρίχνετε την λιαστή ντομάτα και σβήνετε με λευκό κρασί. Αφήνετε για λίγα λέπτά μέχρι να εξατμιστή η αλκοόλη και σερβίρετε.

ΠΕΜΠΤΗ



Γίγαντες με λουκάνικα στο φούρνο

Υλικά :

1/2 κιλό Γίγαντες
2 μεγάλα Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού Σέλινο
2-3 Λουκάνικα Χωριάτικα η ριγανάτα
3 Καρότα
Ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά σούπας Κανέλα
2 κονσέρβες ντοματάκι ψιλοκομμένο
2 κουτάλια σούπας Πολτό ντομάτας
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση :

Μουσκεύουμε τους γίγαντες από την προηγούμενη μέρα (24 ώρες). Την επόμενη μέρα βράζουμε τους γίγαντες για 30 λεπτά στην κατσαρόλα και μόλις βράσουν και μαλακώσουν τους αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα καρότα τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες, την ντομάτα , τον πολτό, το αλατοπίπερο , την κανέλα και στο τέλος το σέλινο.Προσθέτουμε τους γίγαντες και λίγο νεράκι αν δούμε ότι χρειάζεται και ψήνουμε για 15 λεπτά στην κατσαρόλα.Μόλις είναι έτοιμο αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα ταψί και κρατάμε το ζουμάκι. Σε ένα τηγανάκι κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες , το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά και το προσθέτουμε στο ταψί με τους γίγαντες. Από πάνω αδειάζουμε το ζουμάκι που κρατήσαμε και το βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1ώρα , νέχρι να πιάσει μια ωραία κρούστα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ



Σαρδέλες στο φούρνο με ούζο

Υλικά :

1 κιλό Σαρδέλες
Ελαιόλαδο
2 τεμ αποφλοιωμένες Ντομάτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα γλυκιά
1 1/2 τεμ κομμένο σε φέτες Κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες κομμένες σε φέτες Σκόρδο
1/2 ποτήρι του κρασιού Ούζο
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος Μαϊντανός
Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρούμε και τα κεφάλια, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε να στραγγίξουν. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα να κάψει, προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο να σοταριστούν και στην συνέχεια την πάπρικα, το πιπέρι, αλάτι, ούζο, τις ντομάτες αποφλοιωμένες κι αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά. Βάζουμε τις σαρδέλες σε ταψί,περιχύνουμε με την σάλτσα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό κι είναι έτοιμες να τις απολαύσετε.

ΣΑΒΒΑΤΟ



Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί

Υλικά :
4 μεγάλες Μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στη μέση
4 μεγάλα Κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες Σκόρδο κομμένες
1 ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 Ντομάτες κομμένες καρέ
Ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι - πιπέρι
Ζάχαρη 1 πρέζα
Εκτέλεση :

Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε την φλούδα τους σε τέσσερα σημεία κατά μήκος και τις κόβουμε στην μέση. Τις αφήνουμε σε μπολ με αλατισμένο νερό για 30 λεπτά και μετά τις στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι, αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες μας ,τις στραγγίζουμε σε τρυπητή για να φύγει το περιττό λάδι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί λίγο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα,το αλάτι,το πιπέρι,την ζάχαρη και τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε για 10 λεπτά να ψηθεί.Πατάμε τις μελιτζάνες με ένα κουτάλι της σούπας στο κέντρο και τις γεμίζουμε με την γέμιση. Βάζουμε το ταψάκι με λίγο νεράκι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 – 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από πάνω. Σερβίρονται ζεστές και χλιαρές, ενώ συνοδεύονται ωραία με τυρί φέτα

ΚΥΡΙΑΚΗ


Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

Υλικά :

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 κρεμμύδια μέτρια στον τρίφτη
3 κ.σ. μουστάρδα
1 ντομάτα τριμμένη
1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
1/2 καρότο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Λίγο λάδι
1 αυγό
1/2 φλ. Φρυγανιά τριμμένη
αλάτι και πιπέρι , ρίγανη
Εκτέλεση :

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και βάλτε λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο δεντρολίβανο, μουστάρδα και ανακατέψτε. Συπληρώστε νερό μέχρι εκεί που είναι οι πατάτες και ανακατεύουμε απαλά. Βάλτε τα μπιφτέκια από πάνω και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για μία ώρα και 5 λεπτά πρίν το κλείσετε βγάλτε το αλουμινόχαρτο.

 

 

Καλή σας όρεξη!!!!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »