Το μενού της εβδομάδας από 9/11 έως 15/11

Κυριακή, Νοεμβρίου 08, 2015
ΔΕΥΤΕΡΑ



Μοσχαράκι κοκκινιστό

Υλικά :

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κυβάκια

1 κρεμμύδι μεγάλο στο multi

1 μεγάλο καρότο στο multi

Ελαιόλαδο

1 σάλτσα τύπου Pumaro

250 ml. κόκκινο κρασί

Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλλα, 2 δαφνόφυλλα και λίγο κίμινο

 Εκτέλεση:

Βράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Μόλις γίνει το κρέας τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το καρότο και συμπληρώνετε τα μπαχαρικά να βγάλουνε το αρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέστε το βρασμένο κρέας και το τσιγαρίζετε λίγο ακόμα.

Όταν το κρέας πάρει λίγο χρώμα προσθέτετε το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί η αλκοόλη. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σάλτσα τομάτας και ανακατεύετε. Μετά προσθέτετε λίγο νερό και το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φύγει το νερό και να έχετε μια ωραία πηχτή σάλτσα.

Σερβίρετε με ρυζάκι, μακαρόνια η και πατάτες τηγανιτές.

 

ΤΡΙΤΗ

 

Χοιρινή τηγανιά με λαχανικά

Υλικά :

1 κιλό μπούτι χοιρινό

1 μέτριο κρεμμύδι στο χοντρό μέρος του τρίφτη

1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε λωρίδες

1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες

Λεμόνι

Αλάτι , πιπέρι, Ρίγανη, γλυκιά πάπρικα και λιγο μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση :

Πρώτα τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και τα λαχανικά μαζί με τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε για 2-3 λεπτά και προσθέστε 1 ποτήρι νερό. Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να βράσει μέχρι να σωθεί το νερό. Λίγο πρίν το σβήσετε προσθέστε το χυμό του λεμονιού.

Σερβίρετε με ρύζι η πατάτες φούρνου λεμονάτες η πατάτες τηγανιτές

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ



Φασολάκια λαδερά

Υλικά :

1 κιλό φασολάκια πλατιά (κατεψυγμένα η φρέσκα)

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκόμμένα

1 σάλτσα τύπου Pumaro

1 πατάτα (προαιρετικά) κομμένη σε μέτρια κομμάτια

Ελαιόλαδο

Αλάτι, Πιπέρι, λίγη κανέλλα

Εκτέλεση :

Στην περίπτωση που θα επιλέξετε κατεψυγμένα φασολάκια πρέπει πρώτα να τα βάλετε να πάρουν μια βράση για 10 λεπτά σε νερό με λίγο αλάτι να τα στραγγίσετε και μετά να τα μαγειρέψετε. Πρώτα σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέστε τα φασολάκια και την πατάτα ( εάν θέλετε) και ανακατέψτε. Βάλτε τα μπαχαρικά και τη σάλτσα και αφήστε τα να πάρουνε μια βράση. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα φασολάκια.

Τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά τα βράζετε για 1 ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά.

 

ΠΕΜΠΤΗ



Λαζάνια με κιμά και πιπεριές φλωρίνης

Υλικά :

800 γρ. Κιμά μοσχαρίσιος

1 πακέτο Λαζάνια

1 κιλό πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες

2 μεγάλα κρεμμύδια στον τρίφτη

2 μέτρια καρότα τριμμένα στον τρίφτη

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, κανέλλα και λίγο σκόρδο

1 σάλτσα τύπου Pumaro

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Πρώτα κάνετε τον κιμά. Τσιγαρίζετε για λίγο το κρεμμύδι με τα καρότα και στη συνέχεια τον κιμά. Μόλις τσιγαριστεί ο κιμάς προσθέστε τα μπαχαρικά και σβήστε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέστε τη σάλτσα, ανακατέψτε και μετά συμπληρώστε 2 ποτήρια νερό. Αφήστε το να βράσει για 30 λεπτά και σβήστε το.

Βάζετε σε ένα ταψί λίγο λάδι στον πάτο και βάζετε μια στρώση λαζάνια. Βάζετε μία στρώση κιμά και από πάνω μια στρώση με πιπεριές φλωρίνης. Επαναλαμβάνετε πάλι με λαζάνια, κιμά και πιπεριές φλωρίνης. Τελειώνετε με μια στρώση λαζάνια και ρίχνετε το ζουμί από τον κιμά που έχει περισσέψει στην κατσαρόλα σας από πάνω, ρίξτε τριμμένο τυρί και βάλτε το στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αφήστε το λίγο να κρυώσει και σερβίρετε...

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ



Τσιπούρες στο φούρνο με λαδολέμονο

Υλικά :

4 μεγάλες τσιπούρες

Ελαιόλαδο

Λεμόνι

Μουστάρδα

Αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη

Εκτέλεση :

Πλένετε και στεγνώνετε τις τσιπούρες με λίγο χαρτί κουζίνας. Σ’ένα ταψί βάζετε μια λαδόκολλα και τοποθετήστε τις τσιπούρες με λίγη απόσταση. Αλατοπιπερώνετε κα μέσα στην κοιλιά του και ραντίζετε με λίγο λάδι.

Τις ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα τους.

Φτιάχνετε τη σως με ελαιόλαδο, λίγη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάλτε τις τσιπούρες σε μια πιατέλα και ρίξτε την σώς από πάνω.

Μπορείτε αν θέλετε να τις καθαρίσετε και μετά να ρίξετε τη σως.

Σερβίρετε και συνοδέψτε με πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας με λαδολέμονο.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ



Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο

 Υλικά :

 6 μπριζόλες χοιρινές λαιμού

Ελαιόλαδο

Λίγη Μουστάρδα

Λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι, Ρίγανη, γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση :

Βάζετε τις μπριζόλες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τις αλείφετε με την μουστάρδα και προσθέστε τα μπαχαρικά και από τις 2 πλευρές και λίγο λάδι. Συμπληρώνετε πολύ λίγο νερό και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 35 με 40 λεπτά. Προσθέστε το χυμό του λεμονιού 2 λεπτά πρίν κλείσετε το φούρνο.

Σερβίρετε με πατάτες φούρνου λεμονάτες.

Για τις πατάτες : Κόψτε τις πατάτες σε ακανόνιστα μέτρια κομμάτια, βάλτε λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο δεντρολίβανο, μουστάρδα και ανακατέψτε. Συπληρώστε νερό μέχρι εκεί που είναι οι πατάτες και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 1 ώρα με αέρα στους 180 βαθμούς. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Αφήνετε τις πατάτες για λίγα ακόμα λεπτά να ροδίσουν και σβήνετε.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ



Μοσχαράκι με μελιτζάνες

Υλικά :

1 κιλό μοσχάρι σπάλα σε μέτρια κομμάτια

4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σάλτσα τύπου Pumaro

2 σκελίδες σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι, κανέλα

Εκτέλεση :

Πρώτα βράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Μετά σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες. Αφού τις αφαιρέσετε τσιγαρίζετε το βρασμένο κρέας μέχρι να ροδίσει.  Προσθέστε τις μελιτζάνες, ανακατέψτε ελαφρά σε μέτρια φωτιά, βάλτε το σκόρδο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά την σάλτσα και λίγο νερό. Αφήστε το να βράσει μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.

 

Καλή σας όρεξη!!!!

 

 

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »