Νόστιμα Ποντιακά Πισία

Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2015

Αφράτα πισία με γέμιση τυριού ή πατάτας.


Για την ζύμη




  • 750 γρ. αλεύρι

  • 1 φακελάκι μαγιά

  • 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

  • 1 κ.γλ. αλάτι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο


Για τη γέμιση τυριού




  • 500 γρ. φέτα τριμμένη

  • 2 αυγά

  • πιπέρι (προαιρετικά)


Για την γέμιση πατάτας




  • 4-5 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες

  • 1 κρεμμύδι τριμμένο

  • αλάτι, πιπέρι

  • ρίγανη





Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια






Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.






Παίρνουμε ένα μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο.






Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.






Τρυπάμε την επιφάνεια τους με το πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνισμα.





Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν λάδια.




Share this

Related Posts

Previous
Next Post »