ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 8 κουτ. σούπας κόκκινο κρασί
- 1 αυγό
- κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 1/2 φλ. χοντροκομμένο μπέικον
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1/4 φλ. Ρεγγάτο σε κυβάκια
Ετοιμάζουμε το μείγμα το κιμά ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Απλώνουμε σ'ένα ταψί. Ανακατεύουμε και τα υλικά της γέμισης και τα βάζουμε πάνω στο μείγμα του κιμά. Έπειτα, κλείνουμε τις δύο άκρες του κιμά, ώστε η γέμιση να μείνει μέσα και να μην χυθεί κατά το ψήσιμο. Σκεπάζουμε το ρολό με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 70'. Λίγο πριν το βγάλουμε απ' το φούρνο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει.