Χορτοπιτάκια κρητικά

Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2015

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ




  • 1 λίτρο νερό

  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι

  • 1/2 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο

  • 1 1/2 κιλό αλεύρι περίπου


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ




  • 1 κιλό σπανάκι

  • 1 ματσάκι μάραθο

  • 1 ματσάκι μαϊντανό

  • μπόλικο λαγουδόχορτο

  • αρκετό αγριομαϊντανό

  • 7-8 κρεμμύδια

  • αρκετό λάδι

  • αλάτι - πιπέρι

  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμάρι και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί καλά.


Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε μία λεκάνη σε χοντρές λωρίδες πάχους 2 δακτύλων. Στην συνέχεια το στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να μην έχει καθόλου νερά. Έπειτα κόβουμε όλα τα μυρωδικά μέσα στο σπανάκι και το κρεμμύδι ρίχνουμε το λάδι αλάτι πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.Δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλουν και άλλο αλάτι. Ανοίγουμε φύλλο και το κόβουμε σε μέγεθος ενός πιάτου του τσαγιού. Βάζουμε γέμιση 1 κουταλιά της σούπας αλλά όχι πάρα πολύ γεμάτη, το κλείνουμε και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να κλείσει καλά.


Τέλος τα τηγανίζουμε.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »