Συνταγή για παντεσπάνι

Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2015

Μια συνταγή για παντεσπάνι χρειάζεται σε κάθε γυναίκα. Με αυτό και λίγη φαντασία μπορείτε να φτιάξετε εντυπωσιακά γλυκά και τούρτες!


Υλικά:




  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (2 φορές κοσκινισμένο)

  • ¾ κούπας ζάχαρη

  • 1 βανίλια

  • 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο (εάν το θέλεις με γεύση σοκολάτα)


Υλικά για  σιρόπι:




  • ½ κούπα ζάχαρη

  • ½ κούπα νερό

  • 1 φλούδα λεμόνι

  • 1 ξυλάκι κανέλας


Χτυπάς πολύ καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει άσπρος αφρός και προσθέτεις τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτεις το αλεύρι λίγο - λίγο και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Βάζεις το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα (η δόση είναι για μια μικρή στρογγυλή τούρτα αλλά μπορείς να το κόψεις και να φτιάξεις δύο λεπτά ) και το ψήνεις  στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά. Βγάζεις το παντεσπάνι από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει πολύ καλά. Εάν δεν είναι επίπεδο, το «ξυρίζεις» με ένα μαχαίρι για να ισιώσει. Κόψτε το σε διάφορα σχήματα ,προσθέστε χρώμα και δημιουργήστε τα πιο φανταστικά γλυκά και τούρτες.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »