Κέικ κανέλας

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Υλικά:

  • 400 γρ. αλεύρι

  • 220 γρ. βούτυρο

  • 330 γρ. ζάχαρη

  • 110 γρ. γάλα

  • 4 αυγά

  • 3 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ

  • 2 κ.σ. κονιάκ

  • 1 κ.σ. κανελογαρύφαλα σκόνη



  1. Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το μπέικιν πάουντερ και τα κανελογαρύφαλα.

  2. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

  3. Χτυπήστε το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει, προσθέστε τη ζάχαρη, έπειτα τους κρόκους έναν έναν.

  4. Ρίξτε μετά το γάλα, το κονιάκ, το αλέυρι και τη μαρέγκα, εναλλάξ με το αλεύρι.

  5. Αδειάστε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα.

  6. Ψήστε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 3/4-1 ώρα περίπου.


 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »