Κέικ κανέλας
Υλικά:
- 400 γρ. αλεύρι
- 220 γρ. βούτυρο
- 330 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. γάλα
- 4 αυγά
- 3 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.σ. κανελογαρύφαλα σκόνη
- Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το μπέικιν πάουντερ και τα κανελογαρύφαλα.
- Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Χτυπήστε το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει, προσθέστε τη ζάχαρη, έπειτα τους κρόκους έναν έναν.
- Ρίξτε μετά το γάλα, το κονιάκ, το αλέυρι και τη μαρέγκα, εναλλάξ με το αλεύρι.
- Αδειάστε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα.
- Ψήστε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 3/4-1 ώρα περίπου.
Share this