Ρολά κανέλας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2015

Υλικά:




  • 200 γραμμάρια αλεύρι

  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

  • 300 γραμμάρια γιαούρτι

  • 100 γραμμάρια βούτυρο


Για την γέμιση




  • βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • κανέλα

  • ζάχαρη


Λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέτουμε τη μαγιά. Αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.


Στη συνέχεια βάζουμε το μισό αλεύρι το αλάτι, την ζάχαρη, την κανέλα και το μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε στο μίξερ και ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.Πρέπει να έχουμε μία εύπλαστη και μαλακή ζύμη.


Σκεπάζουμε την ζύμη με μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.


Αφού περάσουν τα 30 λεπτά αλευρώνουμε την επιφάνεια μας και ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.


Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.


Τυλίγουμε την ζύμη σε μακρόστενο ρολό και κόβουμε σε φέτες περίπου 3 εκ.. Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε τα ρολάκια και τα αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να ξεκουραστούν.


Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά.

Share this

Related Posts

  • Ζελέ για διακόσμηση τούρταςΖελέ διακόσμησης ιδανικό αν θέλετε να φτιάξετε νεράκι, λιμνούλα, πισίνα κτλ στην τούρτα σας.Υλικά:  1/3 κούπας ζάχ
  • Λεμπκούχεν - Χριστουγεννιάτικα μπισκόταΥλικά: 150 γρ. μέλι 80 γρ. καστανή ζάχαρη 50 γρ. βούτηρο 250 γρ. αλεύρι 2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ 1 αβγό 150 γρ. καρύδια
  • Χοιρινό με σέλινοΥλικά: 1,5 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα 2 κιλά σέλινο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 ποτήρι λάδι χυμός 2-3 λεμονιών αλάτι πιπ
  • Κέικ μήλουΥλικά: 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι κανέλα 1 κουταλάκι σόδ