Υλικά:
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 300 γραμμάρια γιαούρτι
- 100 γραμμάρια βούτυρο
Για την γέμιση
- βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- κανέλα
- ζάχαρη
Λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέτουμε τη μαγιά. Αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Στη συνέχεια βάζουμε το μισό αλεύρι το αλάτι, την ζάχαρη, την κανέλα και το μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε στο μίξερ και ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.Πρέπει να έχουμε μία εύπλαστη και μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη με μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Αφού περάσουν τα 30 λεπτά αλευρώνουμε την επιφάνεια μας και ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Τυλίγουμε την ζύμη σε μακρόστενο ρολό και κόβουμε σε φέτες περίπου 3 εκ.. Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε τα ρολάκια και τα αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά.