Υλικά:
- 4 αβγά
- 1 βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 χούφτα φουντούκια
- 5 κουταλιές μερέντα
Για το γλάσο :
- 1 κουβερτούρα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 4 κουταλιές γάλα
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και έπειτα την μερέντα (είτε πραλίνα).
Τέλος προσθέτω τα φουντούκια και ανακατεύω ελαφριά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.(Θα είναι λίγο υγρή).
Γλάσο:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω την κουβερτούρα, το βούτυρο και το γάλα. Περιχύνω το ζεστό γλάσο στη ζεστή σοκολατόπιτα