Λικέρ ρόδι

Σάββατο, Νοεμβρίου 14, 2015

Βασική αναλογία:


1 κούπα σπόρους ροδιού
1 κούπα κονιάκ
1 κούπα  ζάχαρη



Αρωματικά μπαχαρικά:
(για 4 κούπες σπόρους ροδιού)
2 ξύλα κανέλας
3 σπόροι γαρύφαλλο



Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ώρες.
Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά περνάμε από χαρτί καφέ φίλτρου. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο!




Share this

Related Posts

Previous
Next Post »