Εύκολο γλυκάκι με μερέντα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 13, 2015
Υλικά:

 

  • 2 φύλλα σφολιάτας

  • 400 γρ. μερέντα ή μαρμελάδα

  • λάδι για το ταψί μας


 

1) Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας,το αλείφουμε με μερέντα ή μαρμελάδα.




2) Απάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο πατάμε τις άκρες να κλείσουμε την γέμιση.Με τον τροχό πίτσας κόβουμε σε λωρίδες.




3) Στρίβουμε κάθε λωρίδα 3-4 φορές και




4) μετά τυλίγουμε σε σαλιγκαράκι.




5) Τώρα αν θέλουμε το γλυκάκι μας να έχει ωραία εμφάνιση το βάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψάκι με υποδοχές για μάφινς,όταν ψηθούν θα έχουν το σχήμα τριαντάφυλλου!




6) Διαφορετικά απλά βάζουμε τα σαλιγκαράκια μας σε λαδόκολλα.




7) Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά να ροδίσουν.




8) Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη αφού κρυώσουν λίγο.


 

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »