- 1 φλ. ζάχαρη
- 250γρ μαργαρίνη
- 2 φλ. φαρίνα
- 1 πακέτο τρούφα
- 2 βανίλιες
- 4 αυγά
- 1 μπέκιν
Για το σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 2 κουβερτούρες τριμμένες
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε την ζύμη.
- Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για περίπου 40-60 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό και έχει γίνει το σιρόπι.
- Μόλις κρυώσει το κέικ ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό και κατευθείαν την κουβερτούρα για να λιώσει.