Κέικ τρούφας με σιρόπι και σοκολάτα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2015
Υλικά:

  • 1 φλ. ζάχαρη

  • 250γρ μαργαρίνη

  • 2 φλ. φαρίνα

  • 1 πακέτο τρούφα

  • 2 βανίλιες

  • 4 αυγά

  • 1 μπέκιν


Για το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη

  • 2 κούπες νερό


 

  • 2 κουβερτούρες τριμμένες


 

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά.

  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε την ζύμη.

  3. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για περίπου 40-60 λεπτά.

  4. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

  5. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό και έχει γίνει το σιρόπι.

  6. Μόλις κρυώσει το κέικ ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό και κατευθείαν την κουβερτούρα για να λιώσει.


 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »