- 1 ζαχαρούχο
- 1 φάκελο garni
- 3 άνθος αραβοσίτου ΣΤΙΓΜΗΣ με γεύση βανίλια
- 1lt γάλα
Για το παντεσπάνι:
- 6 αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. τρυμμένο καρύδι
- 1 φακ. μπέικιν
- 1 βανίλια ή ξύσμα λεμονιού/πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. κανέλα
Για το σιρόπι:
- 2 1/5 φλ. νερό
- 1 1/5 φλ. ζάχαρη
- φλούδα και λίγο χυμό από λεμόνι
- μπόλικο τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα
- Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ το garni με το ζαχαρούχο για 2'-3'. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα άνθη αραβοσίτου με το γάλα.
- Ενώνουμε τις δύο κρέμες, χτυπάμε για 2'-3' ακόμη και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 18 ώρες.
- Για το παντεσπάνι, χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρομένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 45'-1h, ανάλογα με τον φούρνο.
- Περίπου 20' πριν βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι.
- Μόλις γίνει το παντεσπάνι, περιμένουμε 3'-5', αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι, προσέχοντας να πάει παντού (να μην είναι αλλού ξερή και αλλού πολύ ζουμερή).
- Αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι την επόμενη μέρα, οπότε θα επικαλύψουμε όλη την επιφάνεια ΚΑΙ τα πλαϊνά του παντεσπανιού με την κρέμα.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με μπόλικο καρύδι από πάνω και βάζουμε για λίγο ακόμα στο ψυγείο. Μετά από 1 ώρα περίπου, τρώμε!!