Μια συνταγή από την Ανατολή γεμάτη αρώματα και αναμνήσεις. Θα σας ταξιδέψει γλυκά.
Συστατικά
Για την ζύμη:
- 1300 γρ.αλευρι
- 200 γρ.λαδι ηλιελαιο (οτι σας αρεσει)
- 200 γρ. ζαχαρη
- 250 γρ.στημενο πορτοκαλι
- 4 κουτ.του γλυκου γεματα μπεϊκιν
- 500 γρ.νερο
- 1 κουτ.του γλυκου κοφτο κανελλογαρυφαλλα
Για το σιρόπι:
- 2 1/2 κιλα ζαχαρη
- 2 1/2 κιλα νερο
- 3 κουτ. της σουπας γλυκοζη
- 5 γαρυφαλλα
- 1 ξυλακι κανελλα
- 2-3 σταγονες λαδι (δεν ζαχαρωνουν τα γλυκα μας)
Οδηγίες
- Σε μια μεγαλη κουπα ανακατευουμε ολα τα στερεα υλικα μας και σταδιακα ριχνουμε τα υγρα μας. Ζυμωνουμε καλα προσεχοντας η ζυμη μας να ειναι μαλακια αλλα να μην κολλαει στα χερια και επειδη το αλευρι παιζει σπουδαιο ρολο βαζουμε η βγαζουμε 1-2 κουταλιες μεχρι να επιτυχουμε την σωστη ζυμη.
- Πλαθουμε σαν αυγουλακια και στρωνουμε σε ταψι οπου εχουμε βαλει λαδωμενη λαδοκολλα. Τα ψηνουμε σε 170 βαθμους για 20 λεπτα.
- Σε μια κατσαρολα εχουμε βαλει αρκετο ηλιελαιο να καψει και τηγανιζουμε τα φοινικια μας για 1 το πολυ 2 λεπτα μεχρι να παρουν αυτο το πολυ ωραιο χρυσο χρωμα (προσοχη να μην τα καψουμε). Τα βγαζουμε σε αντικολλητικο χαρτι ν αφησουν το λαδι τους.
- Βραζουμε 10 λεπτα όλα τα υλικά για το σιροπι μας. Σε ζεστο σιροπι ριχνουμε τα χλιαρα φοινικια μας μεχρι να σιροπιαστουν πολυ καλα.
mageirikesdiadromes.gr