- 5 αυγά
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 1 φλ. του καφέ σπορέλαιο
- 1 φακελάκι μαγιά
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- λίγο αλάτι
- 1 μπέικιν
- αλεύρι όσο πάρει (περίπου 700-800 γρ.)
Για το φύλλο:
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. σπορέλαιο
- 3 κ.σ. ζάχαρη
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- χυμό μισού λεμονιού
- Χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ μέχρι να διπλασιαστούν.
- Ρίχνουμε το γάλα και το μισό σπορέλαιο (το άλλο μισό το κρατάω για το άνοιγμα του φύλλου).
- Ανακατεύω σε ένα σκεύος όλα τα στερεά υλικά και τα ρίχνω στο μείγμα με τα αυγά. Η ζύμη που θα προκύψει θα είναι λίγο σφιχτή , όπως στα τυροπιτάκια περίπου .
- Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει.
- Το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη.
- Ανοίγουμε 3 φύλλα χοντρούτσικά.
- Λαδώνουμε με το μείγμα για τα φύλλα το πρώτο φύλλο και από επάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το τρίτο φύλλο, αφού αλείψουμε με το υπόλοιπο μείγμα το δεύτερο.
- Τώρα έχουμε στοιβαγμένα τα 3 φύλλα.
- Κόβουμε σε λωρίδες φάρδους 2 δάχτυλα και μήκους μιας παλάμης.
- Δένουμε την κάθε τριάδα λωρίδων κόμπο.
- Τις βάζουμε στο ταψί και τις ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ροδίσουν.
- Γίνονται 2 γεμάτα ταψιά.
- Όταν κοντεύει να γίνει το δεύτερο ταψί βράζουμε για λίγο το σιρόπι.
- Μόλις βγουν από το φούρνο ρίχνουμε πάνω τους το ζεστό σιρόπι.