Κουμποκούλουρα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 20, 2015
Υλικά:

  • 5 αυγά

  • 1 κούπα χλιαρό γάλα

  • 1 φλ. του καφέ σπορέλαιο

  • 1 φακελάκι μαγιά

  • 3 κ.σ. ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • λίγο αλάτι

  • 1 μπέικιν

  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 700-800 γρ.)


Για το φύλλο:

  • 3 κ.σ. βούτυρο

  • 3 κ.σ. σπορέλαιο

  • 3 κ.σ. ζάχαρη


Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες ζάχαρη

  • 2 κούπες νερό

  • χυμό μισού λεμονιού


 


  1. Χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ μέχρι να διπλασιαστούν.

  2. Ρίχνουμε το γάλα και το μισό σπορέλαιο (το άλλο μισό το κρατάω για το άνοιγμα του φύλλου).

  3. Ανακατεύω σε ένα σκεύος όλα τα στερεά υλικά και τα ρίχνω στο μείγμα με τα αυγά. Η ζύμη που θα προκύψει θα είναι λίγο σφιχτή , όπως στα τυροπιτάκια περίπου .

  4. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει.

  5. Το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη.

  6. Ανοίγουμε 3 φύλλα χοντρούτσικά.

  7. Λαδώνουμε με το μείγμα για τα φύλλα το πρώτο φύλλο και από επάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο.

  8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το τρίτο φύλλο, αφού αλείψουμε με το υπόλοιπο μείγμα το δεύτερο.

  9. Τώρα έχουμε στοιβαγμένα τα 3 φύλλα.

  10. Κόβουμε σε λωρίδες φάρδους 2 δάχτυλα και μήκους μιας παλάμης.

  11. Δένουμε την κάθε τριάδα λωρίδων κόμπο.

  12. Τις βάζουμε στο ταψί και τις ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ροδίσουν.

  13. Γίνονται 2 γεμάτα ταψιά.

  14. Όταν κοντεύει να γίνει το δεύτερο ταψί βράζουμε για λίγο το σιρόπι.

  15. Μόλις βγουν από το φούρνο ρίχνουμε πάνω τους το ζεστό σιρόπι.




 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »