Βάσεις για σου και εκλέρ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 19, 2015
Υλικά:

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό

  • 1/4 κουταλάκι αλάτι

  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

  • 4 αυγά

  • 1 αυγό χτυπημένο




1) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το αλάτι και το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει το βούτυρο.




2) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 2 λεπτά.




3) Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.




4) Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει και να μαζευτεί όλο γύρω από το κουτάλι μας.




5) Μεταφέρουμε το μείγμα σε γυάλινο μπολ και το αφήνουμε να σταθεί για 3 λεπτά.




6) Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν στη ζύμη μας. Πρέπει το μείγμα να είναι λείο και ομοιογενές πριν ρίξουμε το επόμενο αυγό.




7) Η ζύμη μας είναι έτοιμη να τη μεταφέρουμε σε κορνέ με φαρδιά ίσια μύτη ή σκέτο το κορνέ χωρίς τη μύτη.




8) Λαδώνουμε με σπορέλαιο μια λαμαρίνα του φούρνου μας ή στρώνουμε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε μπαστουνάκια 8-10 εκατοστών για τα εκλέρ και ροζέτες στο μέγεθος μισού αυγού για τα σού.




9) Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και λειαίνουμε κάθε εξόγκωμα. Τα αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.




10) Ψήνουμε στη δεύτερη σχάρα για 35 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε μια πετσέτα ανάμεσα στο φούρνο και την πόρτα και αφήνουμε να σταθούν για άλλα 45 λεπτά.




11) Τα σού και τα εκλέρ μας είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσουμε.



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »