Δίπλες

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Υλικά:

  • 200 γρ. γάλα

  • 200 γρ. χυμός πορτοκάλι

  • 200 γρ. ελαιόλαδο

  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • αλεύρι όσο πάρει

  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του

  • 1½ κ.γ. μαγειρική σόδα

  • λάδι για το τηγάνισμα


 

Σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη

  • 500 γρ. νερό


 

  • Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).

  • Για τις δίπλες, σε μία λεκάνη προσθέτουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τα αυγά,τη ζάχαρη άχνη το ξύσμα, τη σόδα και ανακατεύουμε

  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου γίνουν μία ελαστική ζύμη.

  • Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.

  • Κόβουμε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.

  • Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

  • Βγάζουμε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί.

  • Όταν στραγγίξουν, τις βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τις σερβίρουμε σε πιατέλα.

  • Γαρνίρουμε με καρύδια.


 

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »