- 200 γρ. γάλα
- 200 γρ. χυμός πορτοκάλι
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 αυγά
- αλεύρι όσο πάρει
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
- 1½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- λάδι για το τηγάνισμα
Σιρόπι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
- Για τις δίπλες, σε μία λεκάνη προσθέτουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τα αυγά,τη ζάχαρη άχνη το ξύσμα, τη σόδα και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου γίνουν μία ελαστική ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
- Κόβουμε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
- Βγάζουμε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί.
- Όταν στραγγίξουν, τις βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τις σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Γαρνίρουμε με καρύδια.