Υλικά συνταγής
- 50 γρ. μπισκότα γεμιστά
- 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75 γρ. άχνη ζάχαρη
- 25 γρ. κακάο
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 120 γρ. βούτυρο μαλακό
- 1 μεγάλο αβγό
- 200 γρ. λιωμένη κουβερτούρα η λευκή σοκολάτα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα γεμιστά μπισκότα σε σκόνη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την άχνη, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι. Τα βάζουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο. Χτυπάμε με πιρούνι το αβγό και το προσθέτουμε. Τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Μόλις ενωθούν σε ζύμη, μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα. Γεμίζουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής μιας χρήσεως.
Κόβουμε στην λαμαρίνα μικρούς κουραμπιέδες . Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 15'-20'. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Βουτάμε τον μισό κουραμπιέ σε λιωμένη κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα.
Αφήνουμε σε σχάρα ή λαδόκολλα να κρυώσουν. Διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί.