Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί

Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2016
Υλικά:

  • 1 λάχανο μέτριο

  • 500 γρ. κιμά

  • 2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα

  • 2 κρεμυδάκια φρέσκα

  • 1 κρεμμύδι ξερό

  • μαϊντανό

  • άνηθο

  • λάδι

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 2 αυγά φρέσκα

  • 1 λεμόνι

  • 1 κουταλιά κόρν φλάουρ (προαιρετικά)


 


1) Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.




2) Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.




3) Γεμίζουμε ένα ένα τα φύλλα του λάχανου με λίγο κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια.




4) Στρώνουμε ένα φύλλο λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τούς ρίχνουμε νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν τούς βράσετε σε κατσαρόλα απλή τούς βάζετε ένα πιατάκι από επάνω για να μη χαλάσουν το σχήμα τους, αν τους κάνετε σε χύτρα δε χρειάζεται πιάτο.




5) Μόλις είναι έτοιμα βρασμένα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το λεμόνι και αν θέλουμε για πιο πηχτό ζουμάκι βάζουμε το  φλάουρ.




6) Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγες κουταλιές από το ζουμί χτυπώντας το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας κουνώντας συνεχώς την κατσαρόλα.



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »