- 1/3 φλ. χλιαρό νερό
- 1/3 φλ. μαργαρίνη
- 1 1/2 φλ. γάλα
- 2 πακέτα ξηρή μαγιά
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 αβγά
- 2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 4 1/2 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. ζάχαρη ανακατεμένη με 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο
Ρίξτε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφήστε τη να διαλυθεί για 5 λεπτά.
Βάλτε το γάλα και τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη και περιμένετε λίγο μέχρι να είναι το μείγμα χλιαρό. Βάλτε το μείγμα της μαγιάς σε ένα μπολ και προσθέστε το μείγμα του γάλακτος ,το 1/4 φλ. ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, τα αβγά και 2 φλ. αλεύρι και χτυπήστε να ανακατευτούν καλά. Προσθέστε και τα υπόλοιπα 2 1/2 φλ. αλεύρι . Σκεπάστε το μπολ και αφήστε τη ζύμη να ανέβει. Για να μην κολλάει αυτή η μαλακή ζύμη απλώστε στην επιφάνεια σας αρκετό αλεύρι. Ανοίξτε την ζύμη με πάχος 1 εκ περίπου και με ένα ποτήρι κόψτε τα ντόνατς σε ότι μέγεθος θέλετε και τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα και περιμένετε μερικά λεπτά (10-15) μέχρι να ανέβουν και πάλι. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο με ένα πινελάκι βουτυρώστε τα και μετά περάστε τα από το μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα.
Ένα εύκολο σνακ για τα παιδιά με υλικά από το σπίτι σας χωρίς συντηρητικά. Κόψτε σε διάφορα σχήματα,γεμίστε τα με ότι θέλετε ,τα παιδιά θα τα λατρέψουν.Μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα βγάζετε ένα ένα όταν τα χρειάζεστε.