Κρουασανάκια αλμυρά ή γλυκά

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
Πολύ εύκολη συνταγή για κρουασάν,αλμυρά ή γλυκά για το κολατσιό των παιδιών.

Υλικά:

 

  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 1 κιλό αλεύρι

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 200 γρ. Βιτάμ (για το ταψί)


Ανακατεύουμε το γάλα, το σπορέλαιο και διαλύουμε την μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι ,τόσο ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή η ζύμη μας, και την αφήνουμε για μισή ώρα. Ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο και την χωρίζουμε σε λωρίδες , έπειτα τις κόβουμε σε τριγωνάκια.

 

croissant-

Βάζουμε την γέμιση μας στην μια άκρη και τυλίγουμε.

croissantprep2

Βάζουμε κομμάτια απο το βούτυρο ανάμεσα στα κρουασάν και ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να κοκκινίσουν.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »