Σκοπός μας είναι να έχετε κάτι εύγευστο στο τραπέζι σας χωρίς να "τρώτε "τον περισσότερο χρόνο στην κουζίνα και να μη ξοδεύετε πάρα πολλά χρήματα για το οικογενειακό σας τραπέζι.
Παρακάτω σας προτείνουμε ένα εβδομαδιαίο μενού για τέσσερα άτομα.....
ΔΕΥΤΕΡΑ

Κοτόπουλο με Λαχανικά και Ρύζι
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι :
4 τεμ. στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια ή 4 μπούτια κοτόπουλου (ανάλογα τι προτιμάται)
2 πιπεριές πράσινες (ότι έχετε στο σπίτι)
2 πιπεριές φλωρίνης (ή ότι λαχανικό έχετε στο σπίτι)
1 κουτ. σούπας Μουστάρδα
1 Λεμόνι ή κρέμα γάλακτος (ότι είναι πιο κοντά στις γεύσεις σας)
Λίγο λευκό κρασί η μπύρα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,λίγο κάρυ (αν σας αρέσει) και γλυκιά πάπρικα
Για το ρύζι:
2 κούπες μεγάλες τσαγιού ρύζι μπαρμποίλντ
4 ίδιες κούπες νερό
1 μέτριο κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
Πρώτα ετοιμάζετε το ρύζι. Σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι μέχρι να "γυαλίσει". Αλατοπιπερώνετε και στη συνέχεια ρίχνετε το νερό. Το αφήνετε να βράσει ΄με κλειστό το καπάκι σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και τη συνέχεια το κατεβάζετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να φουσκώσει το ρύζι. Μετά το κλείνετε και το ξεχνάτε.....
Στη συνέχεια ροδίζετε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο. Μετά προσθέτετε τα λαχανικά (κομμένα όπως εσείς θέλετε) και στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά. Τα σοτάρετε για λίγο μέχρι να βγουν τα αρώματα τους και μετά βάζετε την μουστάρδα και ανακατεύετε. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, σβήνετε με το λευκό κρασί η την μπύρα (αν δεν έχετε δεν πειράζει) και το αφήνετε να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να φύγει η αλκοόλη.
Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο τότε προσθέστε το λεμόνι ή την κρέμα γάλακτος και αφήστε το να βράσει για τρία λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!1
ΤΡΙΤΗ

Βραστό κατσαρόλας με μοσχάρι η χοιρινό
Υλικά
800 γρ. μοσχάρι η μπούτι χοιρινό σε μικρά κομμάτια
3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
3 μεγάλα καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια
Σέλινο , Μαϊντανό
Αλάτι , Πιπέρι , Ρίγανη
Λεμόνι
Εκτέλεση:
Για αρχή βράζετε το κρέας με λίγο λάδι για κανένα μισάωρο και το ξαφρίζετε. Την ώρα που βράζει το κρέας εσείς κόψτε τα λαχανικά. Μόλις τελειώσετε με τα λαχανικά στραγγίστε το κρέας και βάλτε αρκετό νερό να ζεσταθεί. Μόλις το νερό ζεσταθεί προσθέστε το κρέας το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά και μπαχαρικά εκτός το αλάτι. Αφήστε το να βράσει σε δυνατή φωτιά για ένα μισάωρο και μετά χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να βράζει στο ζουμί του μέχρι μαλακώσει το κρέας. Το αλάτι προσθέστε το στο τέλος , 5 λεπτά πριν το κλείσετε.
ΤΕΤΑΡΤΗ

Λαχανικά με λουκάνικα ριγανάτα
Υλικά
5 Λουκάνικα ριγανάτα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λωρίδες
2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Λίγο λευκό κρασί
Αλάτι , Πιπέρι , Ρίγανη
Εκτέλεση:
Αφού πρώτα έχετε κόψει όλα τα υλικά αρχίζετε να τσιγαρίζετε πρώτα τα λουκάνικα σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με τα μπαχαρικά σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά σβήνετε με το λευκό κρασί (αν δεν έχετε δεν πειράζει, βάλτε λίγο νερό) και χαμηλώστε την φωτιά. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά και είναι έτοιμο.
ΠΕΜΠΤΗ

Σνίτσελ χοιρινό η κοτόπουλου με πατάτες κατσαρόλας λεμονάτες
Υλικά
4 έτοιμα σνίτσελ (χοιρινό η κοτόπουλο)
4 πατάτες μέτριες η μεγάλες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
2 κουτ. σούπας Μουστάρδα
1 Λεμόνι
Αλάτι , Πιπέρι , Ρίγανη
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια και τις σοτάρετε σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια συμπληρώνετε τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα. Ανακατεύετε και συμπληρώνετε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες. Αφήνετε να πάρει μία βράσει σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και σβήνετε.
Όταν έρθει η ώρα το φαγητού τηγανίζετε τα σνίτσελ και σερβίρετε...
Καλή σας όρεξη!!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Υλικά
1 πακέτο ριγγατόνι
10 φέτες ψιλοκομμένες μπείκον
Διάφορα κίτρινα τυριά
2 κρέμες γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση :
Βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά σε νερό με αρκετό αλάτι. Τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε στο ταψί όπου προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία..
ΣΑΒΒΑΤΟ

Υλικά
4-5 Λουκάνικα με Ρίγανη
3 σφηνάκια ξύδι Balsamico
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι, γλυκιά Πάπρικα και Ρίγανη
Πατάτες
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε.
Μετά κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα βάζουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά να "κοκκινίσουν". Στη συνέχεια σβήνουμε τα λουκάνικα με το Balsamico και χαμηλώνουμε την φωτιά. Τα σιγοψήνουμε μέχρι να μείνουνε με το λάδι . Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρουμε με τις πατάτες και σαλατούλα.
ΚΥΡΙΑΚΗ

Ρολό κιμά με πατάτες στο φούρνο
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο η ανάμεικτο (όπως εσείς προτιμάται)
2 αυγά
200 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας σας κομμένο σε μπαστούνια
Λίγο ελαιόλαδο
4-5 μεγάλες η μέτριες πατάτες κομμένες σε ακανόνιστα κομμάτια
2 κουτ. σούπας Κέτσαπ
1 κουτ. σούπας Μουστάρδα
1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
Αλάτι πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, λίγο κύμινο και λίγο σκόρδο
Εκτέλεση :
Ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώστε καλά προσθέτοντας λίγο νερό μέχρι να έχετε ένα μείγμα μαλακό. Στη συνέχεια ανοίξτε το κιμά και βάλτε στη μέση κατά μήκος την γραβιέρα και κλείστε καλά γύρω γύρω για να μη φύγει η γέμιση στο ψήσιμο. Βάλτε το ρολό στο ταψί και προσθέστε τις πατάτες. Αρωματίστε τις πατάτες με αλατοπίπερο ,ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε νερό τόσο όσο να μην καλύψετε τις πατάτες.
Σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήστε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. 5 λεπτά πριν το κλείσετε αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το ρολό και οι πατάτες.
Καλή επιτυχία!!