Μαλεμπί

Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2015

Η απόλυτη γεύση στην κρέμα. Οι μικρασιάτισσες γιαγιάδες αν τις ρωτήσετε θα σας πουν πως είναι το κέρασμα των ψυχών. 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1 ποτήρι νισεστέ,
7 ποτηριά νερό,
1 ποτήρι ζάχαρη


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτήρια ζάχαρη,
1 1/2 νερό,
3-4 κουταλιές ροδόνερο,
λίγες σταγόνες λεμόνι,
2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή βυσσινάδα
(βράζουμε μέχρι να δέσει καλά και περιχύνουμε το μαλεμπι κρύο)


Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για την κρέμα μέχρι να πήξει καλά.


Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και να κόβετε με το μαχαίρι, εάν θέλουμε το βάζουμε σε ατομικά μπολάκια


Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι, μέχρι να δέσει καλά και περιχύνουμε το μαλεμπι κρύο .


malempi

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »