Απόσταγμα Βανίλιας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
Ίσως από τα πιο χρήσιμα μυστικά για όσες τους αρέσει η ζαχαροπλαστική 

Υλικά: 


  • 3 σπόρους βανίλιας

  • 1 φλιτζάνι βότκα ή ρούμι

  • 1 γυάλινο βάζο που να κλείνει καλά (π.χ. μαρμελάδας)


Αποστειρώστε το βάζο με βραστό νερό.


Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τους σπόρους στη μέση κατά μήκος, αφήνοντάς τους λίγο ενωμένους στο τέλος.

Ρίξτε τους στο βάζο, καλύψτε με βότκα ή ρούμι και κλείστε καλά.

Κουνήστε δυνατά για λίγο και μετά απλά αφήστε το βάζο σε ένα ήσυχο μέρος να ξεκουραστεί για 8 βδομάδες (2 μήνες) και 1-2 φορές τη βδομάδα αν το θυμηθείτε μπορείτε να το ξανά κουνήσετε λίγο. Με το καιρό το μείγμα θα γίνετε όλο και πιο σκούρο. 

Μόλις περάσει το διάστημα των 8 βδομάδων είναι έτοιμο!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »